Salam Perpaduan

Selamat Datang ke laman blog Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat Kota Belud. Blog ini adalah bertujuaan untuk menyebarkan maklumat tetang Skim Rondaan Sukarela(SRS) dan aktiviti yang dijalankan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat. Diharapkan kepada semua penduduk Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat khasnya mahupun seluruh negara amnya, dapat mengetahui pelbagai berita dan aktiviti serta dapat menjadikan blog ini sebagai satu saluran komunikasi antara penduduk dan Kawasan-Kawasan Rukun tetangga yang lain serta Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional. Kami amat mengalu-alukan Penduduk KRT Taman Nikmat melayari blog Srs Krt Taman Nikmat Kota Belud ini untuk memperolehi maklumat-maklumat terkini.

"Jiran Sepakat Membawa Berkat"


KATA-KATA ALUAN PENGERUSI

Assalamualaikum... Salam Perpaduan... Salam Satu Malaysia!

Saya mengalu-alukan kedatangan semua Penduduk Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat untuk berkunjung ke setiap program yang dijalan oleh Ahli Jawatan Kuasa KRT Taman Nikmat. Kunjungan saudara-saudara ke Program yang dijalankan akan mengeratkan lagi silaturahim seperti yang dikehendaki oleh setiap penduduk. Aktiviti ini bukan sahaja mewujudkan integrasi antara kaum malah akan membantu kerajaan mencapai matlamat merangsang keharmonian yang sedia ada. Dalam Kesempatan ini, sama-sama lah kita membantu Skim Rondaan Sukarela yang terdapat dalam Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat dan digalakan untuk menyertai Skim Rondaan Sukarela ini. Jadikanlah kunjungan anda ke aktiviti yang dijalankan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat Kota Belud sesuatu yang menyeronokkan.

Sekian.

"Keselamatan Kejiranan Tanggungjawab Bersama"

Mahmudin Hj Md Onon

Pengerusi Kawasan Rukun Tetangga

Taman Nikmat Kota Belud

Jumaat, 21 Julai 2017

LAWATAN SAMBIL BELAJAR DAN INTEGRASI JAWATANKUASA PERMUAFAKATAN RUKUN TETANGGA DAERAH KOTA BELUD SABAH KE SEMENANJUNG MALAYSIA

Satu lawatan ke Semenanjung Malaysia akan bakal diadakan oleh Jawatankuasa Permuafakatan Rukun Tetangga Daerah Kota Belud bermula 24 Julai 2017 ini. Seramai 44 orang ahli jawatankuasa yang mengikuti lawatan ini bersama Pengiring Pegawai Perpaduan Daerah Kota Belud En. Mohd Bisi Bin Jamit. Turut mengikuti Ketua rombongan En. Sibil bin Uli, Penolong Ketua Rombongan Tuan Hj. Duyuk bin Hj Tahir, Setiausaha En. Mahamudin bin Hj Mohd Onon dan Bendahari Hj. Ramlee bin Marul. Lawatan bertumpu ke Utara Semenanjung Malaysia iaitu negeri seperti Pulau Pinang, Kedah dan Perlis dengan melawat Kawasan Rukun Tetangga yang terpilih di negeri-negeri ini.

Setiausaha RT Daerah merangkap setiausaha Lawatan Sambil Belajar ini En. Mahamudin bin Hj Mohd Onon berkata objektif utama dalam lawatan kali ini diadakan tentu sekali untuk mengeratkan tali silaturahim dan membawa mesej-mesej permuafakatan kepada sesama rakyat Malaysia. Meletakkan tinggi nilai keharmonian dan permuafakatan dalam kehidupan bermasyarakat dapat memberi impak kestabilan dari seluruh sudut untuk negara. Di Sabah kita terkenal dengan amalan hormat menghormati antara satu sama lain walaupun terdiri dari berbilang suku kaum. Oleh itu, secara tidak langsung menjadi tanggungjawab kita membawa nilai-nilai positif ini kepada semua am nya di negara kita. Kita juga berharap agar lawatan ini juga dapat memberi pengetahuan am dan belajar apa jua yang baik di tempat mereka. Juga ucapan jutaan terima kasih kepada wakil-wakil rakyat Negeri dan Parlimen Kota Belud atas kerjasama kepada Jawatankuasa Permuafakatan Rukun Tetangga Daerah Kota Belud.Tiada ulasan:

Catat Ulasan