Salam Perpaduan

Selamat Datang ke laman blog Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat Kota Belud. Blog ini adalah bertujuaan untuk menyebarkan maklumat tetang Skim Rondaan Sukarela(SRS) dan aktiviti yang dijalankan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat. Diharapkan kepada semua penduduk Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat khasnya mahupun seluruh negara amnya, dapat mengetahui pelbagai berita dan aktiviti serta dapat menjadikan blog ini sebagai satu saluran komunikasi antara penduduk dan Kawasan-Kawasan Rukun tetangga yang lain serta Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional. Kami amat mengalu-alukan Penduduk KRT Taman Nikmat melayari blog Srs Krt Taman Nikmat Kota Belud ini untuk memperolehi maklumat-maklumat terkini.

"Jiran Sepakat Membawa Berkat"


KATA-KATA ALUAN PENGERUSI

Assalamualaikum... Salam Perpaduan... Salam Satu Malaysia!

Saya mengalu-alukan kedatangan semua Penduduk Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat untuk berkunjung ke setiap program yang dijalan oleh Ahli Jawatan Kuasa KRT Taman Nikmat. Kunjungan saudara-saudara ke Program yang dijalankan akan mengeratkan lagi silaturahim seperti yang dikehendaki oleh setiap penduduk. Aktiviti ini bukan sahaja mewujudkan integrasi antara kaum malah akan membantu kerajaan mencapai matlamat merangsang keharmonian yang sedia ada. Dalam Kesempatan ini, sama-sama lah kita membantu Skim Rondaan Sukarela yang terdapat dalam Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat dan digalakan untuk menyertai Skim Rondaan Sukarela ini. Jadikanlah kunjungan anda ke aktiviti yang dijalankan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat Kota Belud sesuatu yang menyeronokkan.

Sekian.

"Keselamatan Kejiranan Tanggungjawab Bersama"

Mahmudin Hj Md Onon

Pengerusi Kawasan Rukun Tetangga

Taman Nikmat Kota Belud

Isnin, 26 Jun 2017

RUMAH TERBUKA SAMBUTAN HARI RAYA AIDIL FITRI 2017 KRT TAMAN NIKMAT


Tradisi Rumah Terbuka sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri diteruskan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat pada tahun ini yang diadakan di kediaman rumah Pengerusi KRT Taman Nikmat En. Mahamudin Bin Hj. Mohd. Onon.Malah,lebih meriah kehadiran Pengunjung terdiri dari kaum keluarga, sahabat andai dan warga KRT Taman Nikmat dari pelbagai kaum dan bangsa turut telah mengunjungi rumah terbuka ini.

Pengerusi KRT Taman Nikmat En. Mahamudin Bin Hj. Mohd Onon berkata, tradisi kunjung mengunjung di hari perayaan adalah satu amalan yang sudah dilakukan sejak dahulu lagi.Tahun tahun sebelumnya juga dirayakan dengan tradisi ini dan tiada perubahan walau sedikitpun. Hendaklah kita mempertahankan amalan mulia ini agar keharmonian yang dirasai terus berkekalan. Jangan biarkan perubahan zaman yang cepat berlaku ketika ini memakan tradisi dan amalan kita. Tidak kira, apapun perayaan dari agama dan bangsa yang ada kerana kunjung mengunjung adalah faktor besar untuk keharmonian sesama kita.

Seperti sebelumya, Pengerusi juga memberi sumbangan "Duit Raya" kepada kanak-kanak yang hadir untuk merasakan keseronokan berkunjung di hari raya. 

Turut hadir ke Majlis Rumah Terbuka ini ialah En. Risin Bin Itok, Pegawai Penggerak Perpaduan Daerah Kota Belud, AJK Tertinggi KRT Taman Nikmat, Jiran Muda, Jiran Wanita, Warga KRT Taman Nikmat,sahabat andai, kaum keluarga dan warga dalam dan luar Daerah Kota Belud

Tiada ulasan:

Catat Ulasan