Salam Perpaduan

Selamat Datang ke laman blog Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat Kota Belud. Blog ini adalah bertujuaan untuk menyebarkan maklumat tetang Skim Rondaan Sukarela(SRS) dan aktiviti yang dijalankan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat. Diharapkan kepada semua penduduk Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat khasnya mahupun seluruh negara amnya, dapat mengetahui pelbagai berita dan aktiviti serta dapat menjadikan blog ini sebagai satu saluran komunikasi antara penduduk dan Kawasan-Kawasan Rukun tetangga yang lain serta Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional. Kami amat mengalu-alukan Penduduk KRT Taman Nikmat melayari blog Srs Krt Taman Nikmat Kota Belud ini untuk memperolehi maklumat-maklumat terkini.

"Jiran Sepakat Membawa Berkat"


KATA-KATA ALUAN PENGERUSI

Assalamualaikum... Salam Perpaduan... Salam Satu Malaysia!

Saya mengalu-alukan kedatangan semua Penduduk Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat untuk berkunjung ke setiap program yang dijalan oleh Ahli Jawatan Kuasa KRT Taman Nikmat. Kunjungan saudara-saudara ke Program yang dijalankan akan mengeratkan lagi silaturahim seperti yang dikehendaki oleh setiap penduduk. Aktiviti ini bukan sahaja mewujudkan integrasi antara kaum malah akan membantu kerajaan mencapai matlamat merangsang keharmonian yang sedia ada. Dalam Kesempatan ini, sama-sama lah kita membantu Skim Rondaan Sukarela yang terdapat dalam Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat dan digalakan untuk menyertai Skim Rondaan Sukarela ini. Jadikanlah kunjungan anda ke aktiviti yang dijalankan oleh Kawasan Rukun Tetangga Taman Nikmat Kota Belud sesuatu yang menyeronokkan.

Sekian.

"Keselamatan Kejiranan Tanggungjawab Bersama"

Mahmudin Hj Md Onon

Pengerusi Kawasan Rukun Tetangga

Taman Nikmat Kota Belud

Sabtu, 20 Mei 2017

MAJLIS KENDURI MENYAMBUT KEDATANGAN BULAN RAMADHAN (MIGANG) DAN DOA SELAMAT PERINGKAT KRT TAMAN NIKMAT KOTA BELUD

KRT Taman Nikmat telah mengadakan majlis kenduri sempena menyambut kedatangan bulan Ramadhan (Migang) yang bertempat di kediaman Pengerusi  KRT Taman Nikmat En. Mahmudin Hj.Mohd Onon.

Menurut Pengerusi KRT Taman Nikmat En. Mahamudin Bin Hj. Mohd Onon, Sudah menjadi kebiasaan kepada penduduk khususnya di dalam Daerah Kota Belud ini membuat kenduri sebagai tanda menyambut bulan yang besar bagiumat Islam iaitu Bulan Ramadhan. Kedatangan bulan mulia ini dinanti nanti dan ianya juga sebagai tanda kesyukuran untuk diizinkanNya dan dapat beribadat pada bulan Ramadhan.

Terlebih dahulu Solat Maghrib secara berjemaah didirikan dan seterusnya bacaan Yasin berserta doa selamat. Selesai itu, disusuli pula Ceramah Agama pula bertajuk "Istiqlal Ramadhan" yang disampaikan oleh Ustaz Shamsudin Yassin dan diakhiri dengan Solat Isyak secara berjemaah. Selepas itu jamuan makan malam untuk para jemaah dan jemputan.

Turut serta di dalam majlis ini Pegawai Perpaduan Daerah Kota Belud En. Bisi Bin Jamit, Timbalan Pengerusi KRT Taman Nikmat En. Asran Hj. Suin, Bendahari En. Rahim Sahali, Pengerusi KRT Hospital En. Md. Fadli Jumah, Penyelaras Jiran Muda En. Abel Mustapha, Penyelaras Jiran Wanita Pn. Nuati Adsad, AJK Tertinggi KRT Taman Nikmat, Jiran Wanita, Pegawai dari Angkatan Tentera Malaysia Kota Belud Sarjan Anizam Rahim dan Tuan Azran Soud, En Amidi Bin Darus dari Syarikat Telekom Kota Belud, Jiran Muda dan warga KRT Taman Nikmat.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan